empunya diri

Kau beri aku kontraksi ventrikular yang pramatang .Suatu Yang Pernah

hidup 5 bulan aku bersama mereka


Hidup 5bulanakubersamamereka.

January yang aku kurang pasti tarikh yer.

Pintu rumah dibuka dengan seorang gadis kurus tinggi berambut panjang yang di ikat satu,berpakaian t-shirt purple dengan jeans kelabu.dari awal masuk sampai mama yer mahu pulang.kedekut betul senyuman kau kan?sombong..sumpah sombong!
Aku ada pasang niat kecil.kalau 4 bulan kau sombong macam tuh tanpa senyuman dengan aku.memang aku tumbuk muka kau puas2.*haha.
Entah..akutak tau ponnamakau.

Malam yang akukurangpekawaktunya.

Datang pula seoranggadisbersamagadis di atas.kemejaputihdengangayarambutpendek.stylo!tuhjerakuterlintas.diasenyum.manis.
Aku pula memberikan 1st impression yang sangatfailed!haha.
Maafkeranasombongdenganmalamitu.

Pagituhbaruakutahusiapa BEL siapa EYN.

Biladiorangnakpergidaftarkursuskatkolej.berpakaianbajukurungdan tudung.*ok senyap.uoll looks so innocence.

Selangbeberapaharituh.

Seoranglagimasuk.
Seoranggadis yang comelzahirnya—memberikansenyuman paling manisdanikhlas*agakyer.haha*
Mesradantaksombong.akuharapbegituselamanya.malamtuhjugaterdetikhatiakuberkata ‘kaukenabersabardengankesepahanakuwahairoomate’.haha

I’m so glad to meet u guys!

Dari zamansekolahkezamankolej.darizamanmyspacekefacebook.akutakjumpalagi yang tahufynnjamal.betul!sedihsangat..ohada yang tahutapitakat 150 juta.apaakunakkongsiceritadengan 150 jutatuh?akusendiritaksukalagutuh*seriously akubencilagugedik*.
Kenaldengan manusia2 niakulega.telingadiorangbolehdengarpuisi.mindadiorangbolehterimalagipuisi.FINALLY!

Mula-mulatuhakuingatlagi yang korangdanakusangat janggal.ni bukansoalsombongatauapa.Cumakitatak tau nakmulakatmana.sampaiakuingatbilabelnaktolongaku spin baju,diatermelatahtanyaumurakuberapa.nampaksangatjanggalnyadanxtwnakbualapa.
Dilapulaksebilikdenganaku,takborakpon.tanyasatujawabsatu.haha.

Terimakasihbawa ‘sinar’ dalamrumahtuh.
Dila..akupernahcakapkan.kalaukorangtakmasukrumahmasatuh.akumemangnakkeluardarirumahtuh .

BeL—terimakasihbagipinjam buku2 puisituh.aku x sangkalahkausanggupbeli byk2.ingatkan minat gitu2 jer.ohpasal stalker tuh?lalala.haha.sorrykalaukautaksuka.tapiakumemangsukabaca benda2 macamtuh.kauretimenulis.buatbukutaw!akutakperlikauponselamani.jujur—kaumemangpandaimencurahkanperasaandenganayat yang wow!sumpah!akutakperli.okbaigila!

Eyn--- terimakasihbagi movie best2.kau style kau taw x?ohakuakaningat ‘abc’ tuh.home sweet home bebeh!haha. mestirindusuarabudakkecikkautuh.ciyesly!mcmhoroskoptuhckplah yang ariesdenganaquariusnibkwanrapat.akusukaborakdengankaupasaldunia.expectionkautuhubahpemikiranaku.

Dila--- akakcomel.haha.akuakanrindukaupanggilaku ‘dikfaz’.akususahnakjumpamanusia yang taklokekpujian.akutaktahu la kauperlikeapa.tapikaumemangsukapuji orang walaupunbendatuhtakseberapa.terimakasihbagiaku ‘ceritaanakdalamjamban’.akusuka.ohbtw.terimakasihsebabbolehterima ‘kesepahan’ akuni.haha

Akuakaningat EYN dengan BEL yang suka hack aku.cis!

Aku dah lama nakcakaptapilupajer.sorry TAK CUCI TOILET masa mula2 kitamasuktuh.
Hmmmm…..
Suatuharinanti.akupastititiskan air matasebabrindukorangkan..
Rindumacammanakitabangunpagi.bunyi alarm eyn.mukamasamaku*korang kata lah*.’sarapan’ korang.muka relax korangbilapergikelaslewat.haha.
Rindubilakorangbalikkelas,memecahkankesunyian.bukajerpintumestikorangriuh. :’(
Pasanglagu kuat2 gunaspeaker.ulanglagu yang samabanyak kali :’(
Damn!aku dah rindu.
Pergikedaimakan,xtaunakmakanapa last2 makan menu yang sama.eyn yang sukatelor.dila yang sukamakandagingmerah.bel yang sukamakan tom yam.

Akuakaningatborakkosongkita.

Kalauakudengarlagusedih,akuingatdila.
Kalauakudengarlagugila,akuingateyn.
Kalauakudengarlagujiwa,akuingatbel.
Kalauakupandanglangit,akuingatsemua.

Malamtuh.korangingattakkitalepakdepanrumah?
Masatuhsunyisangattapiindah.
Kita sama-samapandanglangit,lihatbulanterang,bintang yang banyak.
Sambil2 laguadelemain,kitalayanperasaan.

Perasantakakupandangmukakorangsorang-sorang.
Detikhatikecilaku,lepasniakutakkanlepakmacamnilagi.
Sebabakutakpastisiapa yang sangatjatuhcintadenganlangitmacamkorang.
*tears*

Ketikaniakubelajasesuatu,
Janganmenilaibukudengankulitnya.
Siapasangkakenaldengan ‘orang2 nakal’ macamkorangni,
Sesungguhnyaakubelajaertipersahabatan yang kuat.
Belkaupernahcakapkankalauakukawan,kawanbetul.kalaubenci,bencibetul.
Sebabakumemangtakretinakberkawan.
Once aku dah kenalkorang,baruakuterasaperitbilaakuadalagikurangdarisebulandengankorang.
Duduksaturumah yang sama,tidur sama2,gelak sama2,makan sama2,menangis sama2.banyak yang sama.
Mungkinpadakorangakubukansesiapa.
Tapijujurakukata,akubersyukur sangat2 dapatjumpa insan2 macamkorangni.insanmacamni yang dah lama akucari.akubenci,akumeluatmanusiaplastic.sebabtuhakutakramaikawan.akujumpakorang mula2 tuh,korang dah tunjukdirikorang yang akusukasangat.sampaiperithatinibila dah nakberpisah:’(

Korangnakcakapkakaktuh--*bunyicengkerik*.lalala.umursetahun yang bezakankitatuhtak da pe sangat.kadang2 aku rasa macamkorang dah tuasangatmacam 23 keataske.ceritapasalpengalamankorangbaruakusedarpengalamanaku yang sikitapa je nak di gahkan.

Nakbuatceritasedihsikitboleh?haha.aku dah setahundudukmerlimau.tapitakadasiapnakbawaakujalan-jalan.mcmkitackplaheyn,akunidiperlukanbila orang lain susah.so waktu2 happy akumemangtakwujudlah.

Terimakasihbawaakumakankatmerlimauni.terimakasihbawaakujalan-jalan.terimakasihbawaakupergibrogahill.terimakasihbawaakupergigadek.terimakasihbawaakucarikhantu.terimakasihbawaakupergitengokwayang.terimakasihbawaaku main roller blade.terimakasihsudidatangrumahaku.terimakasihbagiakudengarsuarakorang time karokkatBP.terimakasihbagiakupengalaman yang tidakternilai.

Akutakpunyateman yang bolehbacafikiranaku.akutakpunyateman yang boleh rasa bilaakusedih.malam yang kitanangissama-samadalamgelapatasperasaan masing2.aku ingat.
Mogakamusemuaberjaya di masaakandatang.satusajaakupinta,janganlupaaku.janganlupakenangan yang kitaada.
Sayangkorangmacamadikberadikaku.

Kalaurinduaku,tengoklahsatelitkatlangit :’(

No comments:

Post a Comment

Hate Love Song